Globalną, luksusową markę Nobu Hospitality, założyli Nobu Matsuhisa, Roberta De Niro i Meira Tepera. Właśnie ogłosili światu, że otworzą swój hotel w Warszawie. Będzie to 17 taka inwestycja Nobu Hospitality na świecie.
Hotel Nobu powstanie w 2020 roku na ul. Wilczej
Hotele Nobu na całym świecie stały się synonimem pełnej pasji obsługi, wyjątkowego wzornictwa i bezpretensjonalnego luksusu. Odzwierciedlając te podstawowe wartości w lokalnej kulturze, Nobu Hotel Warsaw będzie usytuowany w samym sercu miasta. Zaoferuje 120 pokoi, przestrzenne sale spotkań i wydarzeń, centrum fitness i znakomitą restaurację Nobu. Będzie to więc połączenie luksusu z energicznymi pomieszczeniami mieszkalnymi.
Pierwszy polski Nobu powstanie na ul. Wilczej w pierwszej połowie 2020 roku. Za projekt architektoniczny odpowiada polskie biuro Medusa Group. Nobu obejmie także istniejący Hotel Rialto, który zostanie poddany renowacji. Warszawa została wybrana na lokalizację nowego hotelu, gdyż jest siódmym największym rynkiem wschodzącym na świecie i nadal rozwija się jako tętniący życiem cel rekreacyjny.
Nobu to globalna marka rozpoznawalna dzięki pasji założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni. W połączeniu z polską otwartością i energią powstanie ekscytujące i wyjątkowe miejsce, które podbije serca gości. Z kolei restauracja zaoferuje klientom najbardziej znane dania szefa kuchni Nobu Matsuhisa, serwowane w restauracjach Nobu na całym świecie i od lat znane jako najwyższej jakości dania kuchni azjatyckiej.
Co wyróżnia hotele Nobu?
W branży hotelarsko-gastronomicznej Nobu działa trochę inaczej. Podczas gdy większość operatorów hotelowych koncentruje się na sprzedaży pokoi jako największego silnika zysku, Nobu stawia na restaurację. Począwszy od koncepcji pierwszej restauracji, marka skupiła się na tworzeniu niezapomnianych doświadczeń związanych z jedzeniem. Wiele hoteli na świecie ma niesamowite pokoje, lobby itp., ale nie wszystkie mają wyjątkową gastronomię jako część swojej oferty. Nobu Hotels to także miła obsługa i świetne wzornictwo, ale niesamowita kuchnia jest podstawą. Co więcej, w ramach swojej filozofii, Nobu dokłada wszelkich starań, aby każdy hotel miał swoją własną tożsamość i „czuł się” jak mieszkaniec miasta. Mamy więc nadzieję, że w Warszawie poczuje się jak u siebie!
Źródło: inf. prasowa